MÉRKŐZÉSEK

8. forduló

2011.05.18.

19:45

Fc Real - Partizán

HÁZI GÓLLÖVŐLISTA

6 gól: Gyovai Erik

4 gól: Hetyei László

3 gól: Orosz Krisztián

1 gól: Horváth Tamás

1 gól: Gergity Roland

0 gól: Fülöp László

0 gól: Holczer László

0 gól: Vincze Gábor

0 gól: Bács Árpád

0 gól: Peterdi Tamás

0 gól: Szűcs János

0 gól: Szabó János

0 gól: Huber Krisztián

0 gól: Szűcs Viktor

27.
április

Edzés

fcrealbaja  |  18 komment

Holnap ki tud menni edzésre? Ha nem írtok időben, akkor lemondjuk az edzést!

18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fcrealbaja.blog.hu/api/trackback/id/tr392860417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holczer 2011.04.27. 20:54:29

Srácok hallom hogy kikaptunk!
Azért vagyunk ennyien hogy cserélgessünk,és a többiek sem azért mennek el meccsre hogy az egészet a padról nézzék vég!
Erik azt mondod fáj a lábad akkor miért nem hagytok mást is játszani,ez nem így fog működni!
Holnapit időben jelezzétek mert 3-ig ha nincs létszám lemondom!
Akartok edzést vagy sem?

Holczer 2011.04.27. 21:06:39

Most írtak a Fülöpék hogy ők befejezik,mert keveset játszanak, és nem ezért fizették be a nevezést!Igazuk is van ha most ők befejezik akkor nővekszik a nevezés díja mindenkinek!
És most már nincs haladék,mert nekem ebből elegem van,nekem is kell a pénz mert szükségem van rá!
1 hetetek van hogy oda adjátok!

__Árpi 2011.04.27. 23:53:05

Hát igen. A Roli kapott 5 percet, én kb 3 percet, a Fülöp, és a Szabó semmit.
"Nem kiabáltunk elég hangosan, hogy jöjjenek le"
Saját magától kellene lejönni mindenkinek időnként pihenni pár percet.
Gyovai, Hetyei, Csoki, és a Horváth Tamás egy percet sem pihent.

A fent nevezettek közül az egyik azt is megjegyezte, hogy minek kellett ennyi nevet felírni a papírra? Csak ő azt felejti el, hogy a royal szezon utolsó 5 meccsén nem jelent meg.
Mondjuk én mondtam, hogy csak akkor tudok menni meccsekre, ha nem dolgozok, de a többiek?
Senki ne higgye már azt magáról, hogy akkora sztár, hogy a vállán tudja vinni a csapatot, és mindenről dönthet.
Egyedül az Orosz Krisztián van olyan szinten, hogy ő végig lehetne a pályán, de még ő is lejött cserébe.

A lényeg: Minden kezdőnek! A félidő közepén, vagy 1/3 vagy 2/3ában igen is jöjjenek le 4-5 percre pihenni, hogy a csere is játszhasson.

__Árpi 2011.04.28. 00:01:00

Pl:
1 félidő:
5.perc: lejön a Hetyei, felmegy a Roland.
lejön a Csoki, felmegy a Fülöp
10.perc: lejön a Gyovai, felmegyek én
lejön a Roland, vissza a Hetyei
lemegy a Horváth Tamás, felmegy a Jani.
15. perc: lejövök én, vissza a Gyovai
lemegy a Fülöp, vissza a Csoki
Lemegy a Jani, helyére a Szabó.

És mindenki játszik eleget..
Ezt hívják csapatnak..

Chokes 2011.04.28. 03:12:18

Egy őszinte vélemény, de csak azért, mert hajnali kettő van és unatkozom.

A H. Tomi ma spec rajtam töltötte ki leginkább a dühét a szünetben, nem is foglalkoztam vele, nem minősíteném, aranyos volt :)
Amennyire intenzíven ordibált, annyira hozzáértetlenül is közelítette meg a sztorit. Jót nevettem :)
Attól függetlenül, hogy ő nem ismeri el a munkámat, legalábbis ennek több formában adva hangot - persze ismét bebizonyította, hogy a szakmai megítélése kissé alkalmatlan hozzá, de ne rójuk fel neki - én elismerem az ő szilárdságát és kellő agresszivitását, emberfogó képességét.
De remélem egyetértünk azért abban, hogy a kispályán nincsenek igazán posztok, ő előszeretettel titulálja magát hátvédnek, ami helyén is való annak tudatában, hogy a támadóképességei nem azonosak a védekező adottságaival. Rendben, ő legyen hátvéd. Nem is rossz.

Tisztázni szeretném a szerepemet, hogy tanuljunk ebből a vitából. Én nem klasszikus hátvéd vagyok, pláne nem kispályán. Szeretek védekezni, és kétségtelen, hogy ezt labdaszerző formában szeretem tenni, nem emberfogással. De azért fogok embert, kispálya, kötelező eleme a hátsóbb poszton játsszóknak, én mégis a szeretek szabadabban mozogni több ember letámadásával is. Megindokolnám röviden:
Szeretem befolyásolni az ellenfél játékosainak mozgását, és a passzolási lehetőségeiket megakadályozni, vagy kiszámíthatóvá tenni, illetve távoli lövésekre kényszeríteni őket. Ez bonyibb feladat, de nem vagyok klasszikus emberfogó. Ráadásul ha lendületből jönnek, sokkal jobban szerelek egy az egyben. Védőként egyes szituációkban ezt hasznosabbnak is találom. Ráadásul nagyobb kondíciót és funkcionalitást igényel. Szerelni a szélen szeretek, megakadályozni a beadást, vagy középen beleállni a lövésbe.
Emberfogó szerepkörben én sokkal többre tartom a Janit és a H.Tomit magamnál. Részben azért, mert sokkal jobban akarnak, vagy tudnak csak a védekezésre koncentrálni. Ezzel semmi gond, ezért kell, hogy legyen egy a játékot generálni is tudó személy melléjük, aki biztosítja a kreatív összeköttetést a középpályással a támadásoknál és a kontráknál egyaránt. Ez kell, nem kérdés. Ez a Szoszi és én szoktunk lenni. Amatőr fociról beszélünk, okés, fogjuk rá, hogy nem várhatjuk el, hogy mindenki támadjon és védekezzen is, de mi ketten spec ebben a szerepkörben otthon vagyunk, az más kérdés, hogy más-más stílusban védekezünk és támadunk. De védekezünk és támadunk. Szal a lényeg, hogy két, a Tomi szavaival élve "hátvéd"-et a hatékonyabb támadás érdekében nem érdemes egymás mellé rakni hátra.

Én a sokat futós, sokat helyezkedős foci híve vagyok, az Orosz megjövetelével ez az elméletem igazolódni is látszik, ő is rendkívül sokat mozog, én kimondottan szeretem ezt a hozzáállását. Ezt így kell.

A Hetyei Laci sütött ma el egy olyant azt hiszem, hogy mozogtam már eleget, nem volt kedvem úgy üresbe futni, hogy nem figyelik. Ezzel egyet kell értsek, bár nem láttam igazán, mennyit helyezkedett, vagy tette szabaddá magát elől,de ha nem figyelnek rá sorozatosan, a lelkesedés valóban el tud szállni.

A Tomi olyant sütött el viszont, hogy nem sokszor nem tudja, milyen játékot akarok játszani. Ezt tökéletesen tanúsíthatom, kegyetlenül más elképzeléseink vannak a kispályás fociról.
De rávilágít azért arra a tényre, hogy jó lenne egy egységes taktika alapján működnünk.
Hogy ne kelljen a középpályásnak, és a két támadónak egyenként átcseleznie magát két játékoson RENGETEG alkalommal, magában hordozva a veszélyt, hogy elveszítjük a labdát. Mert statisztikai anomália lenne, ha az ilyen szituációk hiba nélkül működnének. Ha valaki túl sokat cselez, előbb-utóbb el fogja veszíteni a labdát. Máris nincs nálunk a játékszer. De nemcsak a képességei hiánya miatt. Sőt. Azért is, mert az ellenfél játékosai könnyedén kiismerik a következő potenciális lépést, amivel élni fog. Nem nehéz, hiszen látják, hogy rá van kényszerülve a cselezésre a magukat szabaddá tévő, passzolási lehetőséget biztosító csapattársak hiánya miatt. Kevés a háromszög, kevés a mozgás, kevés a 4-5 méteres passz, a labdát biztonságban tartása egy bátor hátra passzal is az újraszervezéshez, a futás, a lyukra futás, és kezdetnek az egységes felfogás. Én, ha ajánlanék egy egységes felfogást, ez lenne. Ez az én személyes véleményem, de egységes taktika nélkül marad az elrontott cselezés, és az elrontott bonyolultabb passz utáni labdakergetés, továbbá a tény, hogy nem birtokoljuk a magát labdát, amivel játszunk, ezáltal uralva a játékot. Ha nincs szabad játékos a KÖZELBEN, a passz szar lesz, a cselezés simán lehet elkúrt, stb... Olyan hibák, amikből brutális gondok adódhatnak és csak abból adódnak, hogy nem mozgunk üresbe. Ilyen rohadt egyszerű a kezdet. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy itt kezdődik.

MOZOGJUNK! Amennyit csak tudunk! :)

Na ennyit rólam. Ha akartok tenni érte, tegyetek, ha nem-nem. Az veszi komolyan, aki akarja természetesen, én javasolok, használható ötleteket hozok fel, nem ítélkezem.

Sejhaj,
Choky

Chokes 2011.04.28. 03:41:15

Árpi!

Egy: Nekem nem szólt senki, hogy jöjjek le, amúgy a Roli többek között hasznosnak is találta, hogy ez nem történt meg. Ha szóltok, nagyon jól tudod, hogy szó nélkül lemegyek.

Kettő: Az időbeosztási ötletedet ne 5 perces periódusokra alapozd.
5 perc alatt kezdjük elkapni a játék ritmusát a saját és az ellenfél szemszögéből nézve egyaránt. Ha a fent lévő játékosok 5 perc után lejönnek, azzal a munkájukat nyírod ki. Bárki megy bárki helyére.

Egyébként: A Fülöp, a Jani és a Szabó nem pótolja a Szoszit vagy engem. Erről az imént írtam is. Te nem pótolod a Gyovait, vagy a Hetyeit. A Roli forgatását tartom jó ötletnek a megfelelő helyre, ha ő fent van, rendkívül tisztességesen hajt és hasznos. Az Orosz lehozatalát én szintén nem tartom jó ötletnek, de csakis azért, mert kell egy örökmozgó motor a középpályára.
Nem az a kérdés, hogy ki nélkülözhetetlen Árpi, hanem hogy mennyire hatékony a fent lévő csapat. Ha úgy érzitek, hogy szarul megy a játék, már pakolom is le magam. Mondjuk akkor is ha nem, mert szóltok, mert igenis mindenki játsszon.
A kapusaink hálistennek mindketten mocskosul jók.

Én spec kondíció és teljesítmény alapon döntenék a meccseken, így is meg lehet oldani mindenki játszatását, de mindezekről a Szoszi dönt.

Chokes 2011.04.28. 04:32:28

Jövőhéten tudom hozni a pénzt Szoszi!

__Árpi 2011.04.28. 09:24:38

Na hát akkor erről van szó. Nem kellünk, és ennyi. Akkor adom a mezt vissza, és befejeztem, meg a többiek is, és akkor lesz 2 csere, és kész a csapat.
Ti, akik eldöntöttétek, hogy jobb képességűek vagytok, ti vagytok a pályán végig. Mi, akik nem is játszunk, mi se tudunk bemelegedni 5 perc alatt.
Érdekes módon, amikor tavaly kiszóródtak az emberek, akkor értem be igazán, és ment a játék, mivel volt játéklehetőségem. Én se melegszek be 2-3 perc alatt, ahogy senki.
Hiába szólunk, ti ezt meg se halljátok, hogy le kellene jönni.
NEM KELLENE SZÓLNI, hanem magatoktól kellene lejönni.
Mindenki játszon 5 percet, és az az 5 perc alatt mindenki ugyanazt a csapattaktikát játssza.
A PASSZOLÁSKOR PEDIG A MOZGÁS IRÁNYBA PASSZOLUNK MINDIG, ÉS ARRA, AMERRE A JÁTÉKOS MOZOG. Ez leginkább a Gyovainak, és a Horváth Tamásnak szólt.

Gyova 2011.04.28. 11:41:45

Árpikám , gondolkozz már el egy kicsit! ki a faszom jött le szóü nélkül az első félidő vége előtt vagy 6perccel??? a válaszom:ÉN!!! szal nem kellene olyanokba 'belerugdosni" akik egy kurva rossz szót nem szóltak.Én speciel nem hallottam a második félidőben , hgoy mondtátok , hogy csere van.Elsőben meghallottam szó nélkül le is jöttem.
Fölösleges itt osztani egymást, mert én is felhozhatok egy két témát.Pl Árpi te sme tudsz passzolni, csak spiccel belekapsz ha feléd gurul a labda .De ez nem blog téma.Arra ott lett volna a tegnap , de ugye megint elment mindenki 5perc után.

fcrealbaja 2011.04.28. 12:05:55

Látom mindenki sikeresen válaszolt arra a kérdésre, hogy jön-e ma edzésre!
Csoki, amit Te leírtál 140 oldalban, arról szól a kispályás foci! Röviden: sok passz, sok mozgás! Ehhez erőnlét is kellene, ami 2-3 ember kivételével nem igazán van a csapatban!

Most megint kezdődik a tavalyi cirkusz?
Szerintem nem a Nou Campban vagyunk, hogy nem lehet hallani, ha valaki kiabál!
Egyébként meg azért nem vagyunk, és nem leszünk soha egy csapat, mert mindenkinek teljesen más véleménye van a fociról, és amíg ez így marad, addig mi maradunk Baja egyik leggyengébb csapata! Szoszi a csapatvezető, de ha rá sem hallgatunk, akkor minek nekünk csapatvezető? Minek egyáltalán csapat? Bohóckodni? Nem veszitek észre, hogy rajtunk röhög mindenki? (Mert tényleg rajtunk röhögnek)

Szoszi, sürgős megoldás kellene!

Gyova hogy van a térded? Voltál vele dokinál?

(Peterdi)

Gyova 2011.04.28. 12:38:32

elmegyek , ameddig birom tolom vele! kik jönnek még?

__Árpi 2011.04.28. 12:46:43

én jövök edzésre, ha lesz..

__Árpi 2011.04.28. 12:58:38

Jól van Erik.. igazából a 2. félidőről volt szó.. akkor nem jött le senki.. Tudom, hogy te szoktál magadtól is lejönni, neked a passzolási részt írtam. Ott voltam melletted a jobb szélen.. amikor elindultam előrefelé, nem kaptam labdát, láttam, hogy cselekbe fogsz bonyolódni, és visszafelé mozogtam, hogy add le, és te pont akkor indítottál. Nem értettük egymást. Ezt most nem beléd rúgásnak szántam, csak, hogy figyeljük a másik mozgását. Én sem vagyok egy nagy focista, de amikor spiccel belekapok, azt igyekszek úgy adni, hogy szinte oda essen a labda eléd. Hogy azzal már csak támadni kelljen, és ne az legyen, hogy egy erősebb passznál a labda levételével eltöltött idő alatt a védő eléd kerül, és akkor még arról is le kell fordulni. Majd ha lesz edzés, akkor veled leszek egy csapatban ma és gyakoroljuk.

rolcsa87 2011.04.28. 13:59:29

egyetértek a csokival! sok passz sok mozgás , de viszont azzal nem hogy 5 perc jut fent egy embernek aztán le így télleg nem lehet bemelegedni és felvenni a játék ritmusát! én is sokat mozgó futó játékos vagyok és igen nincsenek posztok kis pályán , de jobban érzem magam elől vagy középen és a védekezésbe is be szoktam segíteni ( ez fontos )! de ami leglényegesebb hogy vegyük komolyan az edzőmeccseket hisz igazából ott lehet egymást megszokni és érezni a másikat hogy merre mozog igazán !!!!

am megyek ma edzőmeccsre!!!!

rolcsa87 2011.04.28. 14:00:43

és gyertek ti is ! valahol itt kezdődik a csapat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

batistuta9 2011.04.28. 16:59:53

@__Árpi: ez az nagyon jó de hiábba mondtjunk de akor se ezt csinálják

__Árpi 2011.04.28. 17:21:56

@batistuta9: Gyertek edzésre! Lesz ma edzés! Én megyek.

Holczer 2011.04.29. 13:31:06

Srácok nem egymásra mutogatni kell!
A Fülöp és a Szabó befejezte és most növekszik a nevezés ára,de azt a mai nap folyamán kiírom,hogy mennyivel!
A Peterdinek igaza van,csapatként kellene játszani és nem egymás hibáit nézni hanem ki kell segítenünk egymást!
Szerdán megfogunk beszélni néhány dolgot,meccs előtt és után,tehát ne siessen el senki sem!
süti beállítások módosítása